HUOM! Osana bootloader avausta puhelin palautuu tehdas asetuksiin ja sisältö nollautuu.

Tiedostot löytyy täältä: https://henrilavikainen.fi/files/Armor20WT/ (Puhdas boot.img dumpattuna ulefonen päivityspaketista ja adb työkalut sekä magisk paketti.)

Tuossa tuon magisk softan pääsivu. https://github.com/topjohnwu/Magisk

Sieltä löytyy linkki ohjeisiin https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html Tuota pääsääntösesti noudatetaan. Eli magisk softa asennetaan kyseiseen luuriin ja sitten patchataan boot.img. Sen boot imagen löytää ulefonen sivuilta osana EU firmware patchia mut laitan sen sulle tässä liitteeksi kun se koko firmis on kohtuu iso paketti. Eli boot image luuriin vaikka Documents kansioon ja magiskistä sen ohjeiden mukaan valitaan se image ja annetaan patchaa.

https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases/latest

tuolta saa viimesimmän magisk apk:n. Varmaan helpoin kun lataa luurilla. Sitten kun on patchattu image se löytyy androidin Downloads kansiosta. Se image pitää siirtää koneelle. Koneella sitten tarvitsee löytyä googlen ADB komentorivi työkalut. Nekin löytää googlesta tai osana androidin kehitys ympäristöä. Itse latailin tuon devaus ympäristön ja voin zippaa ne työkalut.

Luurin asetuksista pitää sallia ADB ja Bootloader unlocking. Eli androidin asetuksiin. "about phone" ja sieltä rullaa alemmas "Version. Model and software version, etc" kohtaan. Nyt pitää 5 kertaa painaa tuota build number kohtaa. Tulee ilmoitus "you are now a developer" Nyt kun palataan asetusten etusivulle niin "System" alle on tullut valikko "Developer options" täältä pitää laittaa päälle "USB debugging" ja "OEM unlock"

Kun noi on päällä niin luuri koneeseen kiinni usb kaapelilla. Tämä luuri ei oletuksena laita päälle tiedostonsiirto tilaa joten mitään massamuistia ei tule koneeseen näkyviin. Se voi olla päällä tai ei. Ei pitäisi olla vaikutusta mutta toi patchattu boot image pitää ottaa talteen joten tämä nyt hyvä hetki siihen.

Sen voi kopioida samaan kansioon kuin missä on toi platform tools zipin sisältö. Ihan vaan samaan kansioon niin helpompi kirjottaa komentoja.

Kun luuri on koneessa kiinni niin yleensä Windows 10 asentaa kaikki ajurit mutta se on vähän hit and miss lataako se just oikeat adb ja fastboot ajurit joten googlen sivuilta alta on linkki zippiin. Näitä voi koittaa tarjota device managerista (laitehallinta) windowsissa jos ei seuraavat komennot tuota tulosta.

https://developer.android.com/studio/run/win-usb

No nyt kokeillaan josko adb toimisi. Device manager kertoo kyllä mikä on ajurien asennuksen tilanne mutta yleensä nyky koneet riittävän nopeita että pelkkä adb devices komennon toistaminen riittää kertomaan milloin ajuri on asennettu.

Eli avataan komentokehote tai powershell tuolla platform tools kansiossa. Nykyisin siihen on helppo oikotie eli kansiossa ei minkään tiedoston päällä klikkaa shift näppäin pohjassa hiiren oikeata niin pitäisi tulla joko "Open Powershell window here" tai "Open command prompt here"

Kun komentorivi kyseissä kansiossa auki niin komennolla "adb devices" pitäisi tulla lista tunnistetuista laitteista. Se on tyhjä niin pitkään kunnes ajurit on asennettu. Sitten kun laite ilmestyy listaan niin se kertoo että debuggausta ei ole sallittu. Lukee "unauthorized". Luurista pitää se sallia. Tulee näytölle popup joka kysyy luotetaanko tähän laitteeseen. Kun laitteen on sallinut niin adb devices komento palauttaa sarjanumeron ja "device" tekstin aikaisemman unauthorized tilalle. Tässä adb tilassa meidän ei tarvitse muuta tehdä kuin komentaa luuri käynnistymään bootloader tilaan. "adb reboot bootloader" ja tämän jälkeen laite käynnistyy uudelleen.

Laite jää nyt pelkästään ulefone logoon. Mutta kun ajetaan komento "fastboot devices" niin tulee lista laitteista jotka on fastboot tilassa. Komento toimii samalla tapaa kuin vastaava adb komento mutta nyt vaan pitää olla tarkkana että ajaa "fastboot" version komennosta. Nyt windows varmasti ekalla kertaa asentaa ajureita taustalla joten menee hetki että laite löytyy. En pitäisi tässä vaiheessa mitään kiirettä vaan antaisin windowsin asennella ajurit rauhassa koska jos yhteys katkeaa kesken flashauksen johonki ajuri juttuun niin ei hyvä.

Sitten kun laite löytyy komennolla ja tilana on "fastboot" (ei pitäisi olla muu mahdollista) niin voidaan edetä unlocking vaiheeseen.

Eli ajetaan komento "fastboot flashing unlock" tämä pitää vahvistaa sitten laitteella painamalla olikohan volume up näppäintä. Tähän 5s aikaa mutta paras olisi kun painaisi heti. Asiaa voi kokeilla useamman kerran kun itsellä meni pari kertaa ohi. Teksti on sitten todella pientä siinä puhelimen näytöllä. Nyt tämän jälkeen pitäisi olla mahdollista käyttää flash komentoja.

Itsellä se flash komento meni näin: "fastboot flash boot .\magisk_patched-26400_wYtyw.img" toki sulla toi imagen nimi toinen. Tuohon meni jokunen minuutti muistaakseni kun flashas imagen. Nyt kun se valmistuu voi pyytää laitetta käynnistymään uudestaan. "fastboot reboot"

Nyt laite käynnistyy puhtaaseen tilaan eli pitää laittaa tunnukset ja asetukset uusiksi. Sekä asentaa magisk uudelleen. Se pitää myös ladata uusiksi kun kaikki tiedostot häviää luurista.

Tämän jälkeen magiskistä voi ladata moduulin mikä yliajaa sen nykyisen interphone ohjelmiston. Löytyy XDA:sta https://xdaforums.com/t/ulefone-armor-20wt-info-guides-development.4605473/post-89062111 tai sitten tämän sivun arkistosta.

Interphone huomiot

Kun oot kanavaa luomassa niin nyt on double slot valinta olemassa missä voi valita slot 1, slot 2 ja dmo. Siitä tietää että on uusin ohjelma tällä hetkellä.

DMR jutusta sit yks huomio. Sun pitää listaa kaikki kuunneltavat kanavat siihen group list taulukkoon. Eli normisti siinä on 1 ja loput on nollia. Niin niihin kaikkiin sitten halutut kanavat mitä haluut kuunnella. Koska muuten se lähettää vaan sinne mitä valitset kontakteista MUTTA et kuule mitään.